návrat na blog

Trapézový plech na fasády - moderné riešenie pre steny vášho domu

Dátum pridania: 28.09.2023
1

Trapézové plechy sú stavebným materiálom, ktorý sa zvyčajne spája so strechami. Vďaka ich všestrannému využitiu a vynikajúcemu estetickému a vizuálnemu efektu sú však čoraz obľúbenejšou voľbou aj na fasády budov. Oplatí sa zistiť, ktorý plech na fasády bude pre váš dom tou najlepšou voľbou, aby ste zdôraznili jeho pôvodný charakter a mohli sa tešiť z odolnej a funkčnej fasády na dlhé roky.

Trapézové plechy na fasády - prečo je to dobrý nápad?

Trapézové plechy je špeciálny typ oceľového plechu, ktorý sa vyznačuje profilovaným tvarom. Tým sa výrazne zvyšuje jeho odolnosť voči mechanickým vplyvom. Jeho názov je odvodený od účinného vzoru na jeho povrchu, ktorý pozostáva z opakovane prerušovaných pruhov osadených pod rôznymi uhlami. Tieto pruhy sú usporiadané v jednej línii a vyzerajú ako lichobežníky s rovnakými základňami. Tento nezvyčajný tvar mu dodáva jedinečné vlastnosti, vďaka ktorým má široké využitie v stavebníctve

Okrem striech sa trapézový plech čoraz častejšie používa aj na fasádach rodinných domov, kde tvorí vonkajší plášť, ktorý chráni tepelnú izoláciu pred poveternostnými vplyvmi a dodáva fasáde moderný a estetický vzhľad.

Výhody trapézových plechov na fasády

Trapézový plech sa v prvom rade vyznačuje vynikajúcimi vlastnosťami odolnosti. To znamená, že nepodlieha poškodeniu, ktoré môže spôsobiť dážď, sneh, UV žiarenie alebo kolísanie teplôt.  Vďaka tomu dokonale chráni steny budovy a zachováva si svoju funkčnosť po mnoho rokov.

Pre mnohých stavebníkov je mimoriadne dôležité aj to, že montáž fasády z trapézového plechu je pomerne jednoduchá a prijateľná cena tohto materiálu umožňuje dosiahnuť výrazné úspory pri výstavbe domu. 

Dôležitú úlohu v celkovom dizajne zohráva aj estetika trapézového plechu. Fasáda z trapézového plechu môže pôsobiť veľmi elegantne a je ozdobou moderných aj tradičných budov. Množstvo rôznych farieb a reliéfov trapézového plechu, ktoré sú k dispozícii, umožňuje každému nájsť ideálne riešenie podľa vlastných potrieb a preferencií.

Plechová fasáda domu - v akom type domu sa bude najlepšie hodiť?

Trapézový plech ako fasádny obklad sa používa najmä v architektúre s moderným charakterom. Pri tomto type konštrukcie sa kladie dôraz na vysokú kvalitu povrchových materiálov a precízne spracovanie všetkých prvkov vrátane vonkajších stien. Výber trapézového kovového obkladu fasády dokonale zapadá do tohto súčasného architektonického trendu.

Najčastejšie sa plechové fasády vyskytujú na domoch so zjednodušeným architektonickým tvarom. Trapézový plech svojou strohou estetikou, často výraznou grafitovou farbou a hladkou, chladnou štruktúrou zvýrazňuje jednoduchosť a eleganciu budovy. Jeho geometrické tvary harmonizujú s ostatnými prvkami budovy, ktoré sú často tiež založené na geometrických formách, prevažne obdĺžnikového tvaru.

Trapézový plech na fasády

Ktorý plech na fasádu domu?

Fasády z trapézového plechu sú medzi stavebníkmi čoraz obľúbenejšou voľbou, pretože sú symbolom modernej výstavby. Z hľadiska estetiky a odolnosti je však veľmi dôležité vybrať správny plech, ktorý zabezpečí, že fasáda si zachová vynikajúcu kvalitu a dokonalý vzhľad po mnoho rokov. 

Ktorý fasádny plech sa teda ukáže ako najlepšia voľba?

Spoločnosť Blachotrapez ako renomovaný výrobca ponúka široký sortiment fasádnych plechov, ktoré spĺňajú rôzne potreby. Dostupné riešenia sú ideálne pre priemyselné budovy aj moderné rodinné domy. Zistite viac o najčastejších rozhodnutiach investorov.

Trapézový plech T-7

Ak plánujete dokončiť fasádu malej budovy, skladu alebo garáže, potom je pre vás plech T-7 ideálnou voľbou. Tento materiál dodá vašej fasáde nielen estetický vzhľad, ale zabezpečí aj potrebnú odolnosť a ochranu pred vonkajšími vplyvmi. Dôležité je, že je k dispozícii za atraktívnu cenu. Trapézový plech T-7 ponúka aj širokú škálu farieb, z ktorých si môžete vybrať v závislosti od vašich preferencií pre povrchovú úpravu fasády.

Trapézový plech T-18

Trapézový plech T-18 bol vyvinutý na použitie na fasádach malých a stredne veľkých budov. Je to vynikajúci materiál na moderné opláštenie fasád plechom a je dostupný za atraktívne ceny. Trapézový plech T-18 umožňuje vytvárať estetické a mimoriadne odolné fasády voči poškodeniu a vlhkosti.

Je k dispozícii v širokej škále rôznych farieb a typov povrchových úprav. Pre zákazníkov s mimoriadnymi očakávaniami je k dispozícii aj prémiová verzia s označením T-18+, ktorá sa vyznačuje ešte lepšími parametrami.

Fasádny plech T-35+

Trapézový fasádny plech T-35+ je vynikajúcou voľbou na pokrytie fasád rôznych typov budov, od rodinných domov až po verejné budovy, bez ohľadu na ich veľkosť. Jeho značná tuhosť, výnimočná pevnosť a rozmanitosť dostupných hrúbok umožňujú jeho jednoduché prispôsobenie individuálnym potrebám stavebníkov.

Tento výrobok, podobne ako mnohé iné trapézové fasádne plechy dostupné v sortimente Blachotrapez, prešiel prísnymi testami odolnosti voči bodovému zaťaženiu. Preto je nekompromisnou voľbou aj pre najnáročnejších zákazníkov, pričom zaručuje spoľahlivosť a estetický vzhľad na dlhé roky.

Trapézové plechy na fasády - moderný doplnok vášho domu

Trapézové plechy sú materiálom s mimoriadnou odolnosťou voči poveternostným vplyvom a mechanickému poškodeniu, čo sa nepochybne prejavuje v ich životnosti. Estetické vlastnosti plechov čoraz viac oceňujú aj súčasní dizajnéri a investori. Striebornošedé sfarbenie, kovový lesk, grafitové alebo antracitové odtiene sú prvky súčasnej estetiky, ktoré dokonale ladia s modernými tvarmi budov. To sú hlavné dôvody, prečo si zákazníci vyberajú trapézové plechy na povrchovú úpravu fasád, čím zvýrazňujú architektonické detaily svojho domu. 

V kombinácii s inými fasádnymi materiálmi ponúka trapézový plech možnosť vytvárať jedinečné kompozície fasád.

Komentáre