návrat na blog

Plech s posypom - výhody plechu a atraktívny vzhľad krytiny v jednom

Dátum pridania: 08.04.2024
0

Výnimočná estetika, ktorá upúta pozornosť, odolnosť voči rôznym poveternostným podmienkam, trvanlivosť a jednoduchá údržba sú len niektoré z výhod, ktoré má škridla s posypom. Stojí však za to pozrieť sa na všetky výhody bližšie, aby ste pochopili, prečo sa pre tento typ krytiny rozhoduje čoraz viac ľudí.

Škridla s posypom - aké sú ich vlastnosti?

Škridla s posypom je vylepšená verzia tradičnej strešnej krytiny, v ktorej je poslednou vrstvou špeciálny posyp, často keramický alebo z minerálneho kameniva. Táto jedinečná povrchová úprava dodáva materiálu nielen estetický vzhľad, ale poskytuje aj dodatočnú ochranu proti poveternostným vplyvom, ako je dážď, sneh alebo UV žiarenie. V dôsledku toho je posypový plech nielen odolný, ale aj ľahko udržiavateľný, čo sa prejavuje v dlhodobom a bezproblémovom používaní. 

Okrem toho je plech s posypom vďaka svojej ľahkej konštrukcii ideálnym riešením aj pre slabšie strešné konštrukcie, čím sa eliminuje potreba spevňovať celú strešnú konštrukciu.

Výberom škridlovej plechovej krytiny majú investori navyše k dispozícii široký výber farieb a vzorov, čo uľahčuje prispôsobenie krytiny individuálnym estetickým a architektonickým preferenciám. 

Najlepším potvrdením kvality posypových škridiel je nepochybne ich časté porovnávanie z hľadiska životnosti s tradičnými hlinenými škridlami, ktoré sa považujú za najodolnejšie. Okrem toho sú tieto škridly ľahšie, vďaka čomu sú univerzálnejšie a ľahšie sa inštalujú.

Ako sa vytvára oceľová strešná krytina s posypom?

Oceľový strešný plech s posypom sa skladá z vrstiev. Renomovaný výrobca plechových strešných krytín, ako napríklad Blachotrapez, vyrába oceľový plech s posypom až s 8 vrstvami.  Práve vďaka tomu vzniká výrobok, ktorý zostáva trvanlivý a odolný voči nepriaznivým poveternostným podmienkam. 

Pri pohľade z vonkajšej strany modulu sú vrstvy na posypovom plechu nasledovné: 

  • číry akrylový povlak, 
  • prírodné kamenivo, 
  • základná vrstva,
  • ochranná pasivačná vrstva,
  • ochranná aluzinková vrstva, 
  • oceľové jadro, 
  • ochranná aluzinková vrstva,
  • pasivačná vrstva.

Táto kombinácia zaručuje zvýšenú odolnosť voči procesom starnutia a mechanickému poškodeniu plášťa.

Vyberte si estetickú a odolnú strechu nad hlavou

Ak sa rozhodnete pre vysokokvalitnú škridlovú strešnú krytinu od spoločnosti BTR Systems, značky skupiny Blachotrapez, investujete do pevnosti a odolnosti, ktoré sa premietnu do pokoja a bezpečnosti na dlhé roky. Je to nielen ochrana pred poveternostnými vplyvmi a vynikajúca zvuková izolácia, ale aj záruka, že vaša strecha bude dlho vyzerať krásne a zachová si svoje vlastnosti bez potreby častých opráv alebo výmeny.

Komentáre