návrat na blog

Užitočný, a zároveň elegantný doplnok – odkvapové žľaby KROP

Dátum pridania: 31.08.2021
0

Dobre navrhnutá a skonštruovaná strecha je úžasné architektonické dielo. Avšak aj ten najdokonalejší dizajn a kvalitné materiály nemajú šancu vyniknúť bez neodmysliteľných, a zároveň vkusných strešných doplnkov. Odkvapové žľaby sú jednými z nich.

Keď elegancia predčila ich prvotný význam

Primárna funkcia odkvapových žľabov je každému veľmi dobre známa – zadržiavajú a odvádzajú dažďovú vodu zo strechy. Tým chránia dom, fasádu a v podstate celú stavbu pred zatečením a postupným znehodnotením. Kedysi sa ich dizajnu nevenovala extra pozornosť, dôležité bolo len to, aby splnili svoj účel. Dnes je všetko inak. Ani odkvapové žľaby sa nevyhli módnym trendom a idú ruka v ruke nielen s technologickým pokrokom, ale tiež s modernou architektúrou. Takže ak sa dnes pozrieme na ktorúkoľvek novšiu strechu, uvidíme viac než len klasický nevýrazný plechový žľab. Odkvapové žľaby okrem toho, že sú vyrobené z vysokokvalitnej ocele alebo PVC, majú tiež dokonalý dizajn. Práve ich dizajn, dokonalosť materiálu a detailné spracovanie každej jednej jeho súčasti robí strechu ešte pútavejšou a ucelenejšou.

Odkvapy, nadľabový a podžľabový systém KROP nájdete na stránke Blachotrapez.sk

Prečo práve odkvapové žľaby KROP?

Odkvapové žľaby KROP sú už na prvý pohľad dokonale spracované a krásne. Sú presne tým doplnkom strechy, ktorý upúta pozornosť. Precízne vyhotovené v každom detaile a z ich lesku neuberá ani čas, ani nepriazeň počasia. Dokonalý dizajn by však bol na nič, ak by nám po rokoch tieklo na fasádu. Odkvapový systém KROP však nie je len o dizajne. Je dokonalou súhrou tej najkvalitnejšej ocele, ktorá je z obidvoch strán pokrytá štyrmi ochrannými vrstvami: zinok, pasivačná vrstva, základný náter a organický náter. Takáto povrchová úprava dokáže odolávať nepriazni počasia, extrémnym teplotám, ako aj dynamickému a mechanickému zaťaženiu aj viac ako 40 rokov. Vďaka precízne vyhotoveným detailom sú jednotlivé segmenty systému stopercentne tesné a stabilné. A napriek tomu je ich montáž jednoduchá a rýchla. A v neposlednom rade je to tiež cena odkvapových žľabov KROP, ktorá im v súčasnom konkurenčnom prostredí výrazne hrá do karát. Toto všetko a ešte množstvo maličkostí je odpoveďou na to, prečo práve odkvapový systém KROP je tou správnou voľbou.

Pohľad z blízka na odkvapy KROP od Blachotrapez.sk

Kúzlo je v detailoch

Pri stavbe strechy je dôležitý každý jeden jej prvok. Od výberu kvalitnej strešnej krytiny, vhodnej izolácie, pevnej a stabilnej konštrukcie až po množstvo dôležitých maličkostí, ako sú záveterné lišty, lemovania, úžľabia či oplechovanie strechy. Odkvapové žľaby nie sú výnimkou. Dokážu zvýšiť celkovú estetickú úroveň celej strechy, ale ich nevhodný výber môže celý dizajn tiež pokaziť. Odkvapové žľaby nie sú tou súčasťou, ktorú nevidieť a má len plniť svoj základný účel. Je nielen dobre viditeľná, ale dokonca má nemalý vplyv aj na celkový estetický dojem stavby. Áno, stavba či rekonštrukcia strechy nie je lacná záležitosť a často sa stáva, že vo finálnych úpravách sa šetrí, kde sa dá. So systémom KROP však netreba robiť žiadne kompromisy. Pre tých, ktorí hľadajú ekonomickejšie riešenie, a zároveň nechcú stratiť nič z kvality použitých doplnkov, má KROP riešenie. Odkvapové žľaby z PVC sú síce podstatne lacnejšie ako ich oceľové náprotivky, avšak svojou kvalitou a dizajnom za nimi nijako nezaostávajú. Dvadsaťročná záruka životnosti je vzhľadom na cenu odkvapových žľabov z PVC dostatočne silným argumentom na to, aby nebolo potrebné robiť žiadne kompromisy.

Odkvapový systém od Blachotrapez.sk

Je veľa možností, ako dodať domu punc a jedinečnosť. Vhodne zvolený odkvapový systém je určite jednou z tých, ktoré okrem estetickej úrovne pridajú celej stavbe aj na životnosti a bezúdržbovosti.

Komentáre