návrat na blog

Prečo si zvoliť plechové podbitie strechy

Dátum pridania: 18.08.2020
3
5 minút

Podbitie časti presahujúcej strechy má nielen funkčné, ale i estetické rozmery. V zásade máme na výber zo štyroch možných materiálov: drevo, omietnuté podbitie, plast a plech. Podľa čoho si vybrať ten najvhodnejší? V prvom rade podľa celkového vzhľadu stavby – zrejme nebudete chcieť dávať na drevodom plastové podbitie strechy. Vybraný materiál by mal vychádzať z konceptu nehnuteľnosti. Vďaka svojmu univerzálnemu vzhľadu sa čoraz obľúbenejším stáva plechové podbitie strechy. Aké výhody prináša a ktorý plech si vybrať na realizáciu? 

 

Univerzálny vzhľad plechu

Plechové krytiny je možné použiť nielen na brány, ploty, fasády, ale aj na podbitie strechy. Prinášajú obrovskú paletu možností: profilované, hladké, lesklé, matné, takmer neobmedzené množstvo farebných variantov. Vďaka tomu dokážete plechom podbiť strechu na horskej chate, mestskej vile i záhradnej chatke. Veľmi často sa stretávame, že moderné mestské domy so štítovými strechami majú dokonca celé horné podlažie opláštené plechom. V prípade, že chcete zachovať drevený vzhľad stavby, nemusíte siahnuť po drevenom podbití, ktoré je pomerne náročné na údržbu, – na trhu totiž existujú aj plechy imitujúce štruktúru dreva. Zdiaľky sú na nerozoznanie od prírodného materiálu, až po dôkladnom preskúmaní zistíte ich pôvod.

 

Plechové podbitie strechy

 

Výhody plechového podbitia strechy

V porovnaní s dreveným podbitím strechy prináša plech najmä zvýšenú odolnosť a takmer nulové požiadavky na údržbu. Nie je potrebné ho každý rok, dva natierať a ošetrovať, v dobrom stave na menej exponovanom mieste, akým je podbitie strechy, vydrží aj viac ako 50 rokov. Omietnutné podbitie strechy je síce tiež prakticky bezúdržbové, no jeho vyhotovenie je výrazne pracnejšie a časovo náročnejšie – najprv podklad, potom izolácia, lepidlo, sieťka, penetrácia a nakoniec omietnutie. Plechové podbitie strechy je rýchle, jednoduché na manipuláciu s materiálom a zvládne ho aj menej ostrieľaný kutil. Ďalšou nespornou výhodou tohto vyhovenia je atraktívna cena.

 

Ktorý plech zvoliť na podbitie strechy

Ak ste sa rozhodli, že plechové podbitie strechy je pre vás najvhodnejším riešením, istotne sa budete tiež pýtať, ktorú plechovú krytinu si vybrať. Cenovo atraktívnym, vysoko kvalitným a zároveň dobre prispôsobiteľným je trapézová krytina Blachotrapez T8. Okrem fasád domov, plotov či výplní brán je určený tiež na podbitie strešných podhľadov.

 

Chcete pomôcť s výberom plechovej krytiny alebo sa dozvedieť o výhodách tohto materiálu viac? Kontaktujte nás, radi vám poradíme.

Komentáre