návrat na blog

Podľa čoho vyberať plechovú strešnú krytinu?

Dátum pridania: 24.02.2016
0
4 minuty

Plechová škridlová krytina je výbornou alternatívou ku keramickým škridlám. Je ľahká a vďaka tomu nadmerne nezaťažuje konštrukciu budovy. Je lacnejšia než klasické škridly, ale na druhej strane rovnako dobre spĺňa svoju úlohu. Vďaka použitiu moderných povrchových úprav sa vyznačuje vysokou odolnosťou, preto sa hodí aj do regiónov, kde veľa sneží. Trh ponúka veľké množstvo plechových škridlových krytín, preto ľahko vyberieme vhodnú pre každú budovu.

Technické parametre plechovej škridlovej krytiny

Pri výbere plechovej škridlovej krytiny je potrebné skontrolovať jej technické parametre, napr. hrúbku jadra nachádzajúceho sa pod povrchovou a ochrannou vrstvou. Jeho hrúbka má rozhodujúci vplyv na trvácnosť a tesnosť strešnej krytiny. Venujme tiež pozornosť povrchovej úprave strešnej plechovej krytiny. Naše produkty majú povrchovú úpravu Premium, ktorá je vyrobená zo zliatiny zinku a horčíka. Povrchové úpravy Premium sa odlišujú odolnosťou voči poškriabaniu, zvýšenou životnosťou, sú odolné voči opotrebeniu, zašpineniu a korózii. Navyše dobre ochraňujú rezané hrany. Povrchové úpravy zo zliatiny zinku a horčíka už dávno vytlačili zinkované povrchové úpravy. Moderné riešenia robia strechu tesnejšou a odolnejšou.

Čo vplýva na trvácnosť plechovej škridlovej krytiny?

Plechová škridlová krytina je ekonomickým riešením. Pri jej výbere je potrebné analyzovať aspekty, ktoré vplývajú na trvácnosť a kvalitu. Najskôr skontrolujeme, aká je záručná doba pre daný produkt. Najčastejšie je záručná doba v rozsahu 10 – 15 rokov, ale niekedy je to až 40 rokov. Do takejto plechovej strešnej krytiny sa oplatí sa investovať. Ďalším dôležitým parametrom je druh ocele použitej na výrobu plechovej strešnej krytiny. Najlepšie je vyberať také krytiny, ktoré sú vyrobené z materiálu pochádzajúceho z nemeckých hút – je to záruka trvácnosti.

Estetické hodnoty plechu na pokrytie strechy

Vďaka bohatosti vzorov a farieb plechovej škridlovej krytiny, každý nájde niečo pre svoj dom. Výber krytiny záleží od farby fasády, štýlu domu a charakteru okolia. V ponuke Blachotrapez nájdete plechovú škridlovú krytinu rovnú, ale aj so zaujímavými vzormi. Dostupnú v odtieňoch zelenej, červenej, čiernej či hnedej. Pre osoby preferujúce keramické škridly je zaujímavou alternatívou plechová škridlová krytina v podobnom vzore a farbe. Blachotrapez ponúka tiež modulovú plechovú škridlovú krytinu GERMANIA SIMETRIC – vzor s trojitým profilovaním jej dodáva unikátny charakter.

Komentáre