návrat na blog

Plechová škridlová krytina – klasická alebo moderná?

Dátum pridania: 24.02.2016
0
4 minuty

Trh ponúka obrovský výber plechovej škridlovej krytiny. Rozmanitosť vzorov a farieb umožní každému nájsť niečo vhodné pre novú alebo rekonštruovanú strechu.  Oplatí sa vybrať plechovú škridlovú krytinu, pretože je ľahká, vďaka čomu nezaťažuje konštrukciu budovy. Je tiež relatívne lacná. Vďaka výrobe vzorov, ktoré napodobňujú keramické škridly, je plechová škridlová krytina čoraz viac investormi vyberaná.

Široká paleta vzorov a farieb umožňuje vybrať správny vzor pre akúkoľvek stavbu. Estetická hodnota hrá dôležitú úlohu. Najdôležitejšie je, aby ste sa riadili vlastným vkusom. Okrem estetickej hodnoty je potrebné vziať do úvahy aj ďalšie faktory, ako je typ budovy alebo plán územného rozvoja. Farba strechy má vplyv aj na absorbovanie slnečného žiarenia.

Klasické krytiny

Výber strešnej krytiny sa začína už vo fáze navrhovania budovy. Pre rozhodnutie sú dôležité mnohé faktory, ako napr. pevnosť konštrukcie strechy, sklon strechy a zložitosť strešnej konštrukcie.

Strešná konštrukcia tvorí veľkú časť domu, preto hrá estetika dôležitú úlohu. Tradicionalisti najčastejšie vyberajú plechovú škridlovú krytinu v sivom alebo čiernom odtieni s povrchovou úpravou Premium. Tieto farby vyzerajú veľmi elegantne. Ak ide o vzory, najpopulárnejšie sú tzv. esovky, čiže škridlová krytina s tvarom vlny. Zaujímavým riešením pre vyznávačov overených riešení je plechová škridlová krytina Kingas, ktorá je dostupná v klasických farbách, t. j. bordová, červená, ostro červená a višňová. Plechová škridlová krytina Kingas sa vyznačuje vysokou odolnosťou a trvácnosťou voči nepriaznivým poveternostným podmienkam. Z dôvodu veľkej tvárnosti a dlhej záruky je plechová škridlová krytina najčastejšie vyberaným riešením.

Dizajnérske strešné krytiny

Pre milovníkov atypických, pokrokových riešení trh prináša veľký výber plechovej škridlovej krytiny s atypickými vzormi a farbami. Ako príklad môžeme uviesť plechovú škridlovú krytinu Germania Simetric, ktorá sa vyznačuje originálnym vzorom s trojitým profilovaním. Vďaka nemu bude strecha vyzerať unikátne. Nebude iba originálna, ale aj veľmi elegantná. Dostupnosť je až v 22 farbách,takže každý nájde niečo pre svoj dom. Germanią Simetric je často vyberaná aj z dôvodu jej nízkej hmotnosti. Pre fanúšikov štíhlych tvarov a vysokého pretlačenia bude zaujímavým riešením plechová škridlová krytina Talia. Najlepšie vyzerá v spojení s povrchovou úpravou Premium lesk – SUPERIOR HB s hrúbkou 50 mikrónov. Vďaka pridaniu akrylu a polyesterového laku vyzerá neobyčajne atraktívne.

Po správnom výbere farby a vzoru strešnej krytiny, bude strecha vyzerať veľmi atraktívne. Okrem estetickej hodnoty nezabudnite zohľadniť aj technickú stránku.
Komentáre