návrat na blog

Nadčasovosť a elegancia plechových plotov

Dátum pridania: 04.01.2021
0

Krásny nový alebo čerstvo zrekonštruovaný domček, vysadená predzáhradka a starý či dokonca žiadny plot? Pri pohľade na dokonalú stavbu pôsobí ako päsť na oko, no vy sa stále nedokážete rozhodnúť pre ten správny. Mal by byť kvalitný, originálny a podľa možnosti bezúdržbový. Spomedzi všetkých materiálových prevedení najviac variantov ponúkajú práve plechové ploty.

Nádych klasiky s plotovými lamelami Premium

Plechové ploty sa tešia veľkej obľube nielen vďaka množstvu vzorov, farieb a prevedení, ale tiež vďaka jednoduchej montáži a dlhej životnosti. Samozrejme, aj oni majú svoje limity a nehodia sa ku všetkých stavbám či architektonickým prvkom. Ich variabilita im však dáva more možností, ako ich zapracovať tak do prostredia s modernou architektúrou, ako aj do zástavby klasických domov minulého storočia.

Asi najjasnejším dôkazom prepojenia klasického a moderného sú plotové lamely Premium. Odolná oceľ s kvalitnou povrchovou úpravou je navrhnutá tak, aby vo výsledku pôsobila ako klasický drevený latkový plot. Skutočne výnimočný dizajn, ktorý vďaka svojej jednoduchosti a elegancii bude rovnako dobre vyzerať pri modernej stavbe mestského domu, ako aj v prostredí domov staršej architektúry. Svojím elegantným dizajnom a pestrou paletou farebných a povrchových úprav sa plechové ploty dokážu bez problémov začleniť do najrôznejších prostredí.

Plechové plotové lamely Premium od spoločnosti Blachotrapez v rôznych farebných prevedeniach.

Plechový plot s lamelami Premium aj vo vlastnej réžii? Prečo nie...

Ak ešte stále váhate nad riešením, z akého materiálu si postaviť svoj plot, je tu niekoľko pre a proti, ktoré vám pri výbere môžu pomôcť. Tým najzákladnejším kritériom pri výbere materiálu je jeho trvácnosť. Dlhá životnosť a minimálna údržba je viac než vítaná. Môžete staviť na betónový plot alebo na kombináciu betónu a kovu, ako naznačujú aj súčasné trendy. Treba si však uvedomiť, že ani betón a ani kov tu nebudú naveky. Aj keď vzhľadom na ich cenu a pomerne veľkú stavebnú náročnosť to tak vyzerá. Ak navyše vezmeme do úvahy aj cenu takejto stavby, neraz sa dostaneme k dosť závratným číslam. Trochu lacnejšou alternatívou kombinovaných plotov môžu byť drevené ploty. Drevo ako prírodný materiál vyzerá veľmi prirodzene, jeho údržba si však vyžaduje oveľa viac úsilia, než by ste si želali.

Plechové ploty sú zlatou strednou cestou, tu cena nejde priamo úmerne s kvalitou a celkovým výsledným dizajnom. Ploty s lamelami Premium v studených farebných odtieňoch doladia vašu modernú či dokonca minimalistickú stavbu a podtrhnú jej nadčasovosť a originalitu. Naproti tomu lamely vo farbe dreva sú takmer dokonalou imitáciou klasického latkového plota, avšak s neporovnateľne nižšími nárokmi na údržbu a dlhšou životnosťou. V ich prospech tiež môže hrať aj jednoduchá montáž, ktorú zvládne každý šikovnejší domáci majster. Navyše možnosť ukladania lamiel v rôznych rozstupoch vám dáva priestor urobiť svoj plot viac či menej priehľadný.

Plechové plotové lamely od spoločnosti Blachotrapez s neporovnateľne nižšími nárokmi na údržbu a dlhšou životnosťou.

Nech sa už rozhodnete akokoľvek, dôležité je, aby každému vášmu rozhodnutiu predchádzal dôkladný prieskum trhu. Zabudnite na módne trendy a vyberajte srdcom, ale aj rozumom. Zvážte všetky pre a proti a vyberte si plot, ktorý bude dôstojným vstupom do vášho súkromného priestoru – do vášho domova.

 

Komentáre